Vertrekkend lid van EvenementenCommissie en bestuur Paul Winder aan het woord

profielfoto-ZW-02.jpg
Een interview met Paul, door Annemieke:
Waarom ben je lid geworden van het NON?
Vanuit een organisatie in loondienst met 160 tot 170 collega’s is het fijn om even met iemand te kunnen klankborden. Het NON is voor mij een vervanging van collega’s waar je dus even mee kan sparren.
Wat is voor jou de essentie van het NON?
Het gaat niet om de eerstelijns contacten, maar om het netwerk dat daar achter zit. De eerste lijn zijn je ambassadeurs en die zijn bij het NON makkelijk benaderbaar. Ik vind dat je bij het Non eerst de mensen moet leren kennen en daarna ontstaan er contacten waardoor er werk gegenereerd wordt. Dat kost tijd en niet iedereen past bij de cultuur van het NON of omgekeerd, het NON past niet bij de ondernemer. Het is vooral van belang dat mensen je leren kennen en je naam gaan noemen bij anderen en het NON is een laagdrempelige, gezellige vereniging. Je hoeft niet in driedelig kostuum aan te schuiven.
Je hebt een aantal jaren in de EvenementenCommissie gezeten. Hoe is dat zo gekomen en hoe lang heb je dat gedaan?
Ik ben gevraagd om lid te worden van de EvenementenCommissie nadat ik nog niet zo lang lid was. Een half jaar daarna gaf Michael Groen aan dat hij uit het bestuur wilde en daardoor ben ik in het bestuur terecht gekomen. Al met al heb ik 6 jaar in het bestuur en 7 jaar in de EvenementenCommissie gezeten.
Hoe heb je die periode ervaren?
Het was een goede tijd, zeer leerzaam en ik kan het iedereen aanbevelen.
Wat is voor jou het mooiste evenement dat je hebt mogen organiseren?
Het is niet te zeggen wat het mooiste evenement was. André Kuipers is fantastisch door de naam, een eet en weet is ook erg leuk, maar het is appels met peren vergelijken. De eerste eet en weet met Yvonne Sombroek van de Kookwinkel, heeft wel indruk gemaakt. Dat was voor het eerst dat een ondernemer iets vertelde over het bedrijf, tussen de gangen door. De Wijnproeverij aan het wijndomein in Waarland was ook erg leuk, mede omdat het weer zo ontzettend mee zat.
Wat kan het NON nog verbeteren?
We zouden elkaar nog wat meer kunnen versterken en met leden meer met ons eigen netwerk in contact brengen. Dus meer business voor elkaar aandragen. Je hoeft niet actief op zoek te gaan voor anderen, maar je kan elkaar wel adviseren en voordragen, daar mogen mensen zich wat bewuster van worden. Dat zou mooi zijn.
Wat wens je het NON?
Ik hoop dat er veel mensen bij de evenementen blijven komen.
Wat wenst het NON Paul?
Het NON wenst Paul uiteraard alle goeds. We hebben hem in de evenementencommissie en het bestuur ervaren als een man die de zaken goed voor elkaar heeft. Hij heeft alle stukken netjes gedocumenteerd en gestructureerd en heeft veel kennis up to date. We zijn erg blij met de bijdrage die Paul al die jaren heeft geleverd en er gaat in ieder geval een man met veel ervaring weg uit de commissie. We hopen Paul nog regelmatig te zien tijdens evenementen en dat hij snel went aan zijn nieuwe rol als ‘gewoon’ lid.

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl