Aanpassingsvermogen is onmisbaar

In ´het nieuwe normaal’ is aanpassingsvermogen onmisbaar.

De ingrijpende veranderingen door corona de afgelopen tijd vragen om een onmisbaar aanpassingsvermogen. Elke ondernemer krijgt hier nu mee te maken, de één wat meer als de ander. De corona-uitbraak legt een groot deel van de economie lam, maar dit kan ook tegelijkertijd zorgen voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Mooie voorbeelden hiervan zijn de scholen die overstappen naar online lesgeven, restaurants die hun maaltijden nu bereiden voor de afhaal en de vele aanbiedingen van online workshops tegenwoordig. Allemaal goede voorbeelden van aanpassen.

De technologie gaat zo snel, ook na het corona tijdperk zullen we ons moeten blijven aanpassen. Nieuwsgierigheid en empathie gaan hierbij een belangrijke rol spelen. Net als kritisch denken, problemen kunnen oplossen, samenwerken en de juiste informatie kunnen vinden. Allemaal onderdelen van 21e -eeuwse vaardigheden. Om goed mee te blijven draaien gaat het steeds belangrijker worden om bereid te zijn steeds nieuwe vaardigheden te leren.

Dit coronavirus dwingt ons om onze manier van werken eens goed te bekijken en eventueel aan te passen. Met de virtuele NON borrel van 4 april hebben we hier ook met elkaar over gesproken en van gedachten gewisseld. Laten we dit zeker als leden van het NON nog veel met elkaar doen, zeker in deze tijd zijn ervaringen uitwisselen en kennis delen heel erg belangrijk.

Nicolette Ligthart
Het NON Commissie

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl