Bedrijfsbezoek – 28 oktober 2020 AFGELAST

IN VERBAND MET DE CORONA-MAATREGELEN IS HET BEDRIJFSBEZOEK AFGELAST!

In verband met de huidige toestand rond de corona-crisis hebben we, samen met ICT vanaf morgen, besloten het bedrijfsbezoek voor 28 oktober af te lasten. We vinden het onverstandig om deze nu plaats te laten vinden. 

Op 28 oktober gaan we weer op bedrijfsbezoek. Een ondernemer uit de regio laat de leden van Het NON een kijkje nemen achter de schermen en vertelt zijn/haar ondernemersverhaal. Vanzelfsprekend sluiten we het bezoek af op de NON-manier; met een hapje en drankje en gelegenheid om te netwerken.

Deze keer gaan we naar een bijzonder sociaal bedrijf: ICT VANAF MORGEN

ICT vanaf Morgen is een professionele ICT-dienstverlener waarbij jongeren de bemensing van het bedrijf vormen. De jongeren zijn op één of andere manier buiten de boot gevallen in het regulier onderwijs en nu zaten ze zonder perspectief thuis. Maar: deze jongeren zijn vaak goed en geïnteresseerd als het gaat om ICT. Bij ICT vanaf Morgen gaan ze weer lekker aan de gang , krijgen regelmaat in hun leven en zien weer perspectief.
ICT vanaf Morgen is een Social Enterprise en hierbij staat geldelijke winst niet voorop maar maatschappelijke. Wij willen de wereld oprecht een stukje beter maken. We willen zoveel mogelijk jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden en verduurzamen de wereld door afgeschreven apparatuur een tweede leven te geven of af te voeren via een verantwoorde en gecontroleerde afvalstroom. Het materiaal waarmee onze jongeren werken zijn laptops, PC’s, etc die worden gedoneerd door grote maatschappelijk betrokken partners zoals de Volksbank, TATA Steel of NH1816.
ICT vanaf Morgen is inmiddels een professionele ICT-dienstverlener. Wij ondersteunen momenteel een reeks aan organisaties zoals gemeentes, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven met diverse ICT-diensten zoals reparaties, upgrades, testen of een grote werkplekmigratie.
ICT vanaf Morgen is ook opleider. In samenwerking met RPAnhn en ROC Horizon College worden bij ons op dit moment jongeren zonder startkwalificatie opgeleid om de praktijkverklaring ICT-medewerker te behalen. Deze 3e Leerweg-opleiding is onderdeel van de reguliere opleidingen binnen het MBO.

Programma:
16.00 u. ontvangst koffie/thee
16.30 u. welkomstwoord
16.35 u. presentatie ‘Sociaal Ondernemen in de Praktijk’ door Laurens Overtoom
17.00 u. rondleidingen in groepjes en borrel
18.00 u. einde

Datum: woensdag 28 oktober 2020
Tijd: inloop 16.00 uur, start programma 16.30 uur, einde ca. 18.00 uur
Locatie: ICT vanaf Morgen, Marconistraat 16, 1821 BX Alkmaar

LET OP: vanwege de huidige corona-maatregelen is er een maximum van 24 deelnemers mogelijk voor dit bedrijfsbezoek. Indien dit aantal wordt overschreden, wordt je op een wachtlijst gezet. Hierover ontvang je z.s.m. bericht van de commissie.

Het bedrijfsbezoek is alleen toegankelijk voor NON-leden. Je dient ingelogd te zijn om je te kunnen aanmelden.

Alleen voor leden

Om aan deze activiteit deel te nemen dient u lid te zijn van Het NON. Bent u lid? Log dan in op uw account om u aan te melden.

Direct inloggen

Overzicht activiteiten

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl