Borrelsponsor 3 juli 2020: Jan van Assem – Hondsbossche Events

NON-lid Jan van Assem combineert in zijn bedrijf Hondsbossche Events zijn liefde voor de natuur van en rond de Hondsbossche Zeewering én zijn passie voor gezelligheid. Hij laat mensen graag genieten, bezorgt ze graag een leuke, gezellige dag. Dat doet hij o.a. met de organisatie van gezellige kofferbakmarkten en braderieën. Jan: “Ik vind het daarbij belangrijk dat het niet alleen gezellig is voor de bezoekers, maar ook voor de standhouders én de omwonenden. Een goede, soepele organisatie is dan essentieel.”

De ultieme combinatie van natuur en (actieve) gezelligheid heeft hij gevonden in Disc Golf. Een sport/spel dat het midden houdt tussen ‘gewoon’ golf en frisbee. Disc Golf lijkt op het traditionele golf, maar in plaats van een balletje, wordt er met een disc/frisbee gespeeld. De ‘hole’ bestaat uit een basket: een stalen mand met kettingen. Het is de bedoeling dat je de disc/frisbee met zo min mogelijk worpen in de basket werpt. Volgens Jan is Disc Golf een fantastische activiteit voor iedereen, jong en oud, sportief of niet. En heel leuk om te doen als groepsactiviteit, met familie, vrienden of als teambuilding met collega’s.

In de prachtige Schoorlse duinen is een parcours uitgezet met 18 holes. Jan: “Het parcours van Disc Golf Schoorl doorloopt een veelzijdig landschap dat de route extra uitdagend maakt. De start is in het midden van een diepe zandkuil. Vervolgens passeer je een 30 meter hoog uitzichtpunt, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Daarna loopt het traject door een bos en een gebied met stuifduinen. Via een zandvlakte bereik je tenslotte het startpunt weer. Je hebt dan ongeveer 2 kilometer afgelegd in twee uur tijd.”

Jan verhuurt sets om als individuele speler of in kleine groepjes het Disc Golf parcours te spelen, maar hij geeft ook clinics. Met uitgebreide uitleg, versnaperingen tussendoor én de speciale Groeter Zandgat Trofee voor de winnaar.

Tijdens de NON netwerkborrel of vrijdag 3 juli vertelt hij hier graag meer over.

Lees ook het Microfoon-interview dat Annemieke Brouwer met Jan had.

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl