Borrelsponsor 6 september 2019: Jan Ferwerda

Tijdens de NON netwerkborrel op 6 september vertelt Jan Ferwerda, coördinator Ondernemerschap bij Horizon College, over de nieuwe plannen van het Horizon College:

Horizon College start Bed & Business en nieuwe opleiding Vakman Ondernemer.

Het Horizon College start een nieuw initiatief: Bed & Business. In het voormalig bedrijfsgebouw van Belvilla in Heerhugowaard wordt een zogenoemd Fieldlab ingericht; een innovatieve leervorm waar onderwijs en praktijk nauw op elkaar aansluiten. De nieuwe Bed & Business krijgt meerdere functionaliteiten. Zo worden er onder meer internationale studenten, de mbo-opleiding Vakman Ondernemer en het Centrum voor Ondernemerschap ondergebracht.

Het idee is ontstaan uit de behoefte om internationale studenten en docenten die het Horizon College jaarlijks bezoeken, op te vangen. In de Bed & Business worden twaalf studio’s gerealiseerd waar maximaal 24 personen kunnen logeren. Studenten van de mbo-opleidingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening zorgen voor de opvang van de internationale gasten. Zo leren de mbo-studenten in een praktijkomgeving.

Eigen onderneming starten

In het multifunctionele gebouw is tevens ruimte voor de mbo-opleiding Vakman Ondernemer. Studenten van verschillende mbo-opleidingen kunnen na hun reguliere niveau 3 opleiding in een jaar tijd leren hoe ze een eigen onderneming starten. Dit gebeurt middels de nieuwe niveau 4 opleiding Vakman Ondernemer. Bij deze opleiding zijn externe partners als de Rabobank, het Ondernemersklankbord en het NON nauw betrokken en worden o.a. masterclasses aangeboden met gastsprekers uit het bedrijfsleven.
Er zijn reeds NON leden opgenomen in het programma voor het aanbieden van een masterclass.

Alle studenten worden bovendien een-op-een gecoacht door een ervaren ondernemer. Ook als coach hebben NON leden zich aangemeld. Door middel van een speeddate vindt de koppeling student-coach plaats.

Voor de masterclasses worden ook NON-leden van harte uitgenodigd! Een programma zal op de website verschijnen.
Er wordt nog gezocht naar een ondernemer die het leuk vindt om een masterclass sociale media aan te bieden. Interesse? Of wil je op een andere wijze hieraan bijdragen? Neem even contact op!

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl