De Microfoon: Jeanet Heinen

Interviewer: Huub Hoogeveen
Geïnterviewde: Jeanet HeinenGastvrijbedrijf De Flevohoeve
Datum: 12 oktober 2020 (online via Zoom)

1. Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Jeanet Heinen en ik woon wat verder weg dan de meeste andere NON-leden, namelijk in een herenboerderij buiten de bebouwde kom van Anna Paulowna. Daar run ik een gastenverblijf met meerdere kamers en een mooie vergaderruimte voor verhuur aan allerlei organisaties en verenigingen. De vergaderruimte is ook zeer geschikt voor gebruik als trainingsruimte. Ik verzorg als (marketing)communicatietrainer namelijk ook klantcontact- trainingen aan met name personeel van overheidsorganisaties zodat de persoonlijke service en dienstverlening op een hoger niveau komt. Daarbij verhuur ik mij regelmatig als communicatieadviseur aan de overheid, waaronder de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en colleges of in het Sociaal Domein van gemeenten zelf.

Oh, en ik zou het bijna vergeten…binnenkort gaan we de eerste paal slaan van een nieuwe hangar annex trainingsruimte op Texel. Samen met mijn partner gaan we daar onder andere een opleidingsplek bieden voor technisch scholing aan jongeren waarbij ze de techniek leren door onderhoud te plegen aan historische toestellen.

2. Hoe lang ben je al ondernemer?

In 2007 was de verbouwing van de gastenkamers klaar en is dat gedeelte van mijn ondernemerschap echt begonnen.

3. Werk je alleen, heb je personeel, werk je samen met anderen?

Met name voor de trainingen werk ik meestal samen met andere ZZP-ers die als specialist een onderdeel van de training voor hun rekening nemen. Op de achtergrond kan ik altijd terugvallen op een vaste personal assistent maar ik heb geen personeel in loondienst.

4. Wat betekent voor jou succes?

Succes is voor mij gelukkig zijn met wat je doet en het gevoel hebben dat je daar anderen goed mee kunt helpen. Uiteraard ook op een redelijk niveau hiermee je geld kunnen verdienen en lekker kunnen leven. Zoiets dat je ook nog iets overhoudt.

5. Waar ben je het meeste trots op?

Ik ben vooral trots op waar ik nu sta. Ik wil er voor dit interview niet te veel over uitweiden maar er is de afgelopen jaren veel in mijn leven gebeurd op het gebied van gezondheid en verlies, wat veel impact heeft op de kwaliteit daarvan. Met trots durf ik te zeggen dat ik veel moeite heb moeten doen om alles voor elkaar te krijgen waar ik energie van krijg. Maar het is wel gelukt. Natuurlijk maken mijn vier kinderen daar deel van uit.

6. Wat vind je het moeilijkst of minst prettige aan ondernemer zijn?

Als ondernemer sta je altijd aan. Eigenlijk is er altijd sprake van onzekerheid over omzet of voldoende klanten. Die zorg hou je denk ik als ondernemer altijd.

7. Hoe ben je bij het NON gekomen?

Ik denk dat ik het wel eens online voorbij heb zien komen maar uiteindelijk ben ik met Gerda (Venema) als introducee mee geweest naar een borrel.

8. Wat heeft het NON jou gebracht?

Leuke gesprekken, leuke contacten en leuke avondjes. Nog niet zoveel directe business maar ik heb begrepen dat er vanuit het NON verschillende samenwerkingen of intervisiegroepjes tussen leden bestaan. Dat is best interessant en zou naar mijn idee eigenlijk wat meer bekend gemaakt moeten worden.

9. Wat heb jij het NON gebracht?

Gezelligheid en uitwisseling van zinvolle ideetjes bij 1-op-1 gesprekken.

10. Stel: je ontvangt, zonder voorwaarden, een substantieel bedrag. Zou je dan stoppen met ondernemen, het geld in je bedrijf steken om verder te groeien of een ander bedrijf starten? Of…?

Dan zou ik op Texel gelijk de 1ste paal van ons nieuwe project laten slaan en de hangar in één keer af laten bouwen. Omdat ons huidige pand nog niet verkocht is, moeten we de bouw nu gefaseerd uitvoeren. En als er dan nog wat over is, koop ik voor de verhuur twee vakantiehuizen in Drenthe.

11. Vertel iets verrassends over je jezelf.

Was het nog niet genoeg dan 😉? Nou vooruit: samen met mijn dochter run ik ook nog een conceptstore in Franeker voor vrouwen met een zorgbehoefte of zorgprofessionals. We zijn trots op ons fairtrade certificaat daar en het netwerk dat wij opbouwen. De beloning is dat mensen bij ons hun kleding en producten kopen, een workshop volgen en een kop koffie komen drinken tijdens een goed gesprek.

12. Wie zou jij willen interviewen?

Ik zou graag een interview doen met Hans Hoen van Zin-in Media+Events. Hij lijkt mij een netwerker pur sang. Dit is ook een van mijn kwaliteiten en ik leer graag van anderen.

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl