De Microfoon: Karen en Wilma

De Microfoon – NON-leden interviewen NON-leden
Aflevering 1: Interview met Karen van Hinte, door Wilma Roosloot

Karen van Hinte is osteopaat en heeft een praktijk in Koedijk (neem eens een kijkje op de site)

Mijn eerste vraag was hoe Karen bij het NON terecht is gekomen?
Karen: “Via Martijn Wokke een vriend mij. Hij was al lid en heeft mij uitgenodigd. De sfeer, het ongedwongen karakter en de grote diversiteit binnen het NON hebben mij doen besluiten lid te worden. Dat ben ik nu ruim 9 jaar.  Hoe lang precies weet ik niet meer en wat maakt het uit, het gaat om de beleving met en bij het NON!”

Wat heeft het NON jou gebracht of brengt het je nog steeds?
Karen: “Het contact met verschillende mede-ondernemers hebben mij op een andere manier laten kijken naar mijn bedrijf. Na sparren met mede NON leden heb ik beter beslissingen kunnen nemen. Dit heeft mij mede zover gebracht dat ik nu sta voor wat ik doe!”

Karen is ook jarenlang lid geweest van de (Evenementen)commissie:  “Hierdoor heb ik mezelf leren presenteren. Ik heb geleerd om te spreken voor een groep en samenwerken met verschillende commissieleden.” En ze voegt daaraan enthousiast toe: “Ik ben uit mijn ei gekropen! Uit mijn comfortzone gegaan!

Na deze intro heb ik gevraagd naar de persoon achter de schermen: Een eigen praktijk, alleenstaande moeder van twee prachtige zonen en woonachtig in Koedijk. Dan heb je best wat bordjes hoog te houden, hoe doe je dat?
Karen: “Gewoon door het te doen…. Weet dat je achter de schermen harder werkt dan voor de schermen. Omdat ik mijn werkzaamheden als osteopaat met hart en ziel beoefen, voelt het niet altijd als werk. Ik krijg waardering uit het feit dat ik warme contacten over hou en mensen mond-tot-mond reclame maken voor de praktijk. Dan doe je iets goed! Mijn werkzaamheden zijn divers. Ik kijk op een andere manier en kan het verschil maken, daar haal ik mijn motivatie uit. Ik heb mede door gesprekken met NON collega’s ook geleerd ‘nee’ te zeggen. Heerlijk…”

Wat weten we niet van Karen?
“Ik denk dat ik kwetsbaarder ben dan sommige mensen weten. Ik kom zelfverzekerd over, maar dat is niet altijd zo. Mijn zelfvertrouwen is met de jaren zeker gegroeid. Ik weet nu dat ik het wel red, maar dat is ook wel eens anders geweest. Daarnaast denken mensen misschien dat ik heel erg georganiseerd ben. Voor de schermen en met de praktijk is dat zeker wel zo, maar achter de schermen is het soms een rommelige boel.” Ze lacht: “Maar wel gezellig!”

“Elke ondernemer verdiend een medaille! Als ondernemer ben je nooit klaar. Ik ben blij lid te zijn van een prachtige club mensen die het NON vormen. Ze verdienen allemaal stuk voor stuk een medaille!”

Bij deze geef ik de Microfoon over aan Karen voor haar interview met een NON lid. De keuze van Karen is gevallen op Laura Verhoef. Volgende maand zullen we lezen hoe dit is gegaan.

 

Interview en foto door Wilma Roosloot

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl