Eindejaarsspeech voorzitter

Tijdens het bijzondere ‘afhaal’ Eindejaarsdiner van Het NON op 11 december 2020, heeft voorzitter Annemieke Brouwer dit keer online haar speech gegeven. Hierbij nogmaals de tekst:

Welkom allemaal op dit bijzondere Eindejaarsdiner. We zijn als commissie en bestuur zeer verheugd dat zo veel leden van het aanbod gebruik hebben willen maken. Een positief punt van het online en thuisgebeuren is dat we niet met dit aantal mensen bij Fernando’s terecht hadden gekund en we dus leden teleur hadden moeten stellen.

Ik wil allereerst even een bedankje vragen voor de leden van de evenementencommissie. Er is achter de schermen ongelooflijk hard gewerkt om zaken online mogelijk te maken. Het voorbereiden van een online borrel, kost meer tijd en moeite dan de fysieke borrels. Daarnaast is er steeds onzekerheid over de regels; wel of niet mogelijk en zo ja met hoeveel personen. Lastig om steeds te moeten schakelen en overal rekening mee te moeten houden. Ik wil een applaus vragen voor alle initiatieven die ze tot nu toe hebben genomen om toch het onderlinge contact te blijven faciliteren.

We kijken terug op een bijzonder jaar. De kerstdagen die voor de deur staan zien er anders uit dan anders. Maar wat betekent dit voor volgend jaar? Ik weet zeker dat we veel meer dan voorheen gaan waarderen dat we het weer echt samen kunnen vieren en dat wat voorheen zo vanzelfsprekend was, in een ander licht komt te staan. We gaan weer genieten van avondjes uit eten, een borrel in de kroeg, een terrasje op een zomerse dag, een filmpje pikken of een theater bezoeken. We pakken de vrijheid om de auto, de motor of het vliegtuig te nemen om heerlijk te genieten van een welverdiende vakantie. En misschien is Nederland wel mooier en fijner om te relaxen en te ontspannen dan we denken en gedacht hadden.

Ik roep iedereen op om de getroffen sectoren te steunen komend jaar, loyaal te zijn naar mede NON leden en lokale ondernemers en het kleine te waarderen.

En hoe het afgelopen jaar ook is gegaan, de vraag die er ligt is: wat wordt normaal? Wedden dat we straks snel vergeten zijn hoe het was en dat we opnieuw de warmte omarmen.

Het is allemaal koffiedik kijken op dit moment. We zullen nog even vol moeten houden, maar het einde lijkt ook in zicht. Het is nu zaak om ons voor te bereiden op dat wat gaat komen zodat we een vliegende start kunnen maken als het zo ver is.

Ik wil voor nu iedereen op zijn hart drukken om voorzichtig te zijn, zorg goed voor jezelf, dan zorg je goed voor de ander en ik hoop dat we elkaar dan allemaal weer in goede gezondheid volgend jaar weer snel life kunnen treffen.

De evenementencommissie heeft weer gezorgd voor een mooi programma voor volgend jaar. Het thema voor volgend jaar is REURING, maar het is ook een bijzonder jaar omdat het NON in februari 2021 25 jaar bestaat. We zullen dat zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan maar we willen deze feestelijke gebeurtenis niet online ‘vieren’ en als het niet live kan, dan stellen we het uit tot het moment waarop het wel weer mag en kan. De bedoeling is om er in juni uitgebreid aandacht aan te besteden. Aan de andere kant, we hebben het hele jaar jubileumjaar en wie ideeën heeft om daar zo veel mogelijk aandacht aan te besteden in de media of op andere wijze, die is van harte welkom bij evenementencommissie of het bestuur.

Voor degenen die hun lidmaatschap opgezegd hebben, die wens ik heel veel geluk en succes verder. Mochten jullie spijt krijgen, dan staat de deur om terug te komen altijd open. We hopen degenen die hun lidmaatschap voortzetten, volgend jaar snel weer ‘live’ te ontmoeten.

Ik wens jullie allemaal hele fijne dagen, een goede gezondheid en alle goeds voor 2021. Voor nu eet smakelijk en nog een gezellige avond met elkaar.

Annemieke Brouwer
voorzitter Het NON

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl