Go Social Expertmeeting – Content

Woensdag 13 februari was er bij Stadskaffee Laurens een Go Social bijeenkomst over content. Deze training werd gegeven door Natasha Ioppi.

Ik ging nieuwsgierig de training in, geen idee wat het zou brengen. Het was volle bak, dus het moet wel leven onder de ondernemers. Ik dacht rustig te kunnen luisteren en een hapje eten. Niets was minder waar, na een bruisende introductie over informatie, opvallen en verleiden mochten we zelf aan de gang met onze kernwaarden, onze visie, de oplossingen, producten, sfeer en welk specifieke eigenschap jouw bedrijf onderscheidend maakt.

Met de introductie in ons achterhoofd gingen we in groepjes het ‘gevecht’ aan: wat is nu echt jouw onderscheidend vermogen. En ik kan je vertellen dat viel niet mee, de vraag WAAROM kwam telkens terug. Het is leuk om te merken dat ‘buitenstaanders’ de kernwaarden eerder raken van jouw onderneming dan jijzelf. Juist omdat je zelf zo verweven bent met het bedrijf. Het heeft mooie gesprekken en inzichten opgeleverd.

Natasha pakte de draad weer op en vroeg een paar ondernemers hun visie en waarom te delen. Daarna gingen we, nog napratend, aan een heerlijke maaltijd van soep en luxe broodjes.

Ondertussen zat mijn hoofd vol met ideeën. Gelukkig hadden we een Content Creatie Canvas  en een content kalender ontvangen van Natasha waarop wij aantekeningen konden aanbrengen en een schema invulden om zo de ideeën ook echt te gaan gebruiken voor de toekomst. Dus als jullie ineens de mooiste content op Insta, LinkedIn Facebook en meer, voorbij zien komen van de ondernemers van het NON, dan is de mogelijkheid heel goed aanwezig dat dit alles te maken heeft gehad met de super training van Natasha Ioppi op 13 februari 2019.  Bedankt, Natasha!

Tot slot: Content betekent: Het geheel aan informatie dat een organisatie middels communicatie op haar omgeving wil overbrengen. Dat u het weet!

Het maakt mij heel nieuwsgierig naar de volgende Go Social Expertmeeting op 15 mei. Het gaat dan over SEO en SEA. Ik zorg in ieder geval dat ik er weer bij ben.

 

Wilma Roosloot
Budgeteffect

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl