GO SOCIAL Online Veiligheid 21 februari 2018

Op 21 februari jongstleden kwamen ruim 50 ondernemers, NON-leden en introducees, samen bij Fellini Alkmaar om door 4 experts bijgepraat te worden over online veiligheid en de wet AVG. Een onderwerp waar elke ondernemer mee te maken heeft en wat dus, gezien de ruime opkomst en vele reacties, erg leeft bij ondernemers.

Go Social VeiligheidTijdens de bijeenkomst werden de deelnemers geinformeerd door 4 deskundigen met ieder hun eigen expertise; Karin Buzing (IT-Councelor), Ingrid Masselink (Fris Inzicht), Sylvia Punt (Juriste Punt) en Marianne Zeeman (Scherp Adocaten). Een boeiend verhaal met veel informatie, maar ook praktische tips en zelfs een leuke kwis. Na het eerste informatieve deel waarin ook vragen werden beantwoord, was er tijd voor een heerlijk dinerbuffet. Fellini had gezorgd voor een uitgebreid buffet met luxe belegde broodjes, soep, kroketten en zelfs fruit en een dessert.

Go Social Veiligheid buffetNa het buffet werden de deelnemers verdeeld in groepen waarna men onder begeleiding van één van de 4 sprekers dieper kon ingaan op het onderwerp en meer vragen kon stellen. Daarna werd er nog druk verder gediscussieerd en genetwerkt. Kortom, een zeer boeiende, leerzame én leuke avond.

De handout van de bijeenkomst kun je hier downloaden:

  • Deel 1 – presentatie Sylvia Punt en Ingrid Masselink
  • Deel 2 – aanvullende info Karin Buzing

TIPS:

  1. Meer informatie kun je ook vinden op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens, waar niet alleen de volledige verordening is te vinden, maar ook bruikbare aanvullende informatie met betrekking tot de AVG.
  2. Bij de workshop hebben diverse mensen het boekje Beveiligmij.nl met beveiligingstips meegenomen. Als je dat niet hebt gedaan, kun je HIER hetzelfde boekje downloaden.
  3. Tijdens één van de deelsessies is gesproken over beveiliging via je gezicht of vingerafdruk met Windows Hello. Wie gebruikt maakt van Windows, kan via deze LINK deze beveiliging instellen.
  4. Was je verhinderd maar wil je graag alsnog een kennissessie over de AVG bijwonen? Op dinsdagavond 27 maart organiseert Karin Buzing opnieuw een sessie over de AVG. Je kunt Karin een mail sturen of bellen om je hiervoor aan te melden. Zie de contactgegevens hieronder.

Hoe nu verder?
Wil je meer weten over de AVG, privacy of online veiligheid en wat dit voor jouw bedrijf of klanten betekent? Neem dan contact op met een van de kennisexperts op dit gebied:

• Karin Buzing – IT-Councelor – karin.buzing@it-councelor.nl – 06-30515350
• Sylvia Punt – Juriste Punt – sp@juristepunt.nl – 0614578344
• Ingrid Masselink – Fris Inzicht – ingrid@frisinzicht.nl – 06-80119759
• Marianne Zeeman – Scherp Advocaten – marianne@scherpadvocaten.nl – 06-10568168

Deze bijeenkomst was een expertmeeting uit de serie GO SOCIAL van Het NON. Waarin we dieper ingaan op social media en andere relevante onderwerpen over online communicatie. De volgende GO SOCIAL Expertmeeting is op 16 mei over online video en vloggen.

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl