Het NON kiest nieuwe voorzitter: Annemieke Brouwer

‘Ondernemer moet weer middelpunt zijn’

Annemieke Brouwer is de nieuwe voorzitter van het NON. De psycholoog en van origine bedrijfseconoom is sinds 2010 eigenaar van TrainID in Egmond. Ze volgt Menno Godthelp op die sinds 2013 bij het NON aan het roer stond.

Voorzitter Annemieke Brouwer

Een nieuwe voorzitter – en dus volop nieuwe plannen. Waar liggen haar ambities met het NON? “Voor mij staat het motto van het NON ‘no nonsense en met elkaar, voor elkaar, door elkaar’ absoluut centraal. Lid zijn van ons netwerk moet in praktische zin lonen. Je moet er als ondernemer wijzer van worden, door waardevolle bijeenkomsten en nuttige contacten.”

En dus wil Annemieke Brouwer samen met de andere bestuurs- en commissieleden kritisch kijken naar de evenementen die nu georganiseerd worden. “Welke behoeftes vullen we al in, waar kunnen we nog verbeteren? Concreet denk ik dan aan de ondersteuning van lokale activiteiten in bijvoorbeeld Schagen tot het zijn van een platform voor jong ondernemerstalent. Als de evenementen inhoudelijk goed aansluiten op de verwachtingen van grotere én kleinere ondernemers in Noord-Holland Noord, is de kans groter dat je netwerk een flinke boost krijgt. Simpelweg omdat er meer animo zal zijn, ook bij niet-leden om eens te komen. En daar profiteren we allemaal van.”

Daarnaast vindt ze het belangrijk om de eigen leden meer podium te bieden door ze presentaties of workshops te laten organiseren voor de andere leden: een strikt zakelijke impuls waarmee een ondernemer in een klap veel zichtbaarder wordt.

Ook kijkt ze buiten de regio: in de Zaanstreek heb je ZON: een overkoepelend organisatie die namens de netwerken en de ondernemers lobbyt richting gemeente. “Misschien kunnen we met hen samenwerken of ook iets dergelijks opzetten in Alkmaar.” In elk geval een mooie reden om de contacten met de andere netwerkclubs weer aan te halen.

 

Het bestuur van het NON bestaat verder uit Peter Tergau (penningmeester), Laura Verhoef (secretaris), Kemal Dirlik (PR) en Paul Winder (evenementen).

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl