Portret van een NON lid – Janet Westerman

Foto Janet

Janet Westerman

Het NON is eigenlijk een soort personeelsvereniging voor me

In deze nieuwe rubriek steeds een klein portret van een NON-lid. Janet Westerman van Kids & Go vakanties bijt het spits af. Zelf weet ze het niet eens meer, maar volgens secretaris Laura Verhoef is Janet al 18 jaar lid van het NON.

Ik spreek Janet voorafgaand aan de maandelijkse borrel In Fellini.
Janet: ‘Het NON is eigenlijk een soort personeelsvereniging voor me. Het gaat me buiten het kennis delen om het contact, ik zie mijn eigen klanten nooit.’

Na mijn HBO-studie kwam ik in de reiswereld terecht. Het bedrijf waar ik werkte, werd echter steeds groter en ik had het er minder naar mijn zin. Via een studiereis van het Oostenrijks Verkeersbureau kwam ik in aanraking met een kinderhotel.
Mijn vrienden en mensen om me heen kregen kinderen en hadden ook behoefte aan vakantie. Naast mijn werk begon ik vakanties voor mensen met kinderen te organiseren. De combinatie van een werkgever en voor mezelf werken werd lastig en ik besloot ontslag te nemen en helemaal voor mezelf te beginnen.
Mijn klanten kreeg ik via via, mensen die in dezelfde levensfase zaten. Dan gaat het lopen, via websites, artikelen in bladen. Ik zie mijn klanten nooit, het gaat allemaal via mail of telefoon, maar met veel van hen heb ik toch een persoonlijk contact. Dan bellen ze me op met : ‘Hé Janet.
Ik richt me vooral op de wintersport en de ‘Alpenlanden’. Met veel hotels heb ik ook al jaren contact.
De ideale vakantie is voor mij wanneer mensen dingen samen kunnen doen, maar ook de vrijheid hebben iets alleen te doen. Dat kinderen ook eens iets zonder ouders kunnen doen of andersom. Dat iedereen het vakantiegevoel heeft.

Het meest blij word ik van een boeking waar ik hard voor heb moeten werken, maar uiteindelijk toch heb binnengehaald. En dat de mensen die op vakantie gaan helemaal gelukkig zijn.
Je hebt klanten in allerlei soorten. Mensen die wat rijker zijn dan anderen hebben vaak een heel wensenlijstje. ‘Janet, regel dat even voor me.’ Je moet dan snel schakelen, want zelf zijn ze vaak ook heel zakelijk.

Vaak zijn mensen onzeker en zoeken een soort veiligheid. Dan is het mijn taak ze gerust te stellen: ‘Het komt allemaal wel goed.’ Ze willen weten of er wel babyvoeding is voor hun acht maanden oude baby. Of ze vragen zich af of hun zoontje de Duitstalige skileraar wel kan verstaan. De reiswereld is toch wel echt mijn ding en één keer per jaar ga ik zelf op reis voor mijn werk.

NON lid André Brouwer

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl