Verslag Inspiratie Event aan Zee 25 juni 2020

Het NON Inspiratie Event aan zee: netwerken kan echt leuk zijn!

Het is donderdag 25 juni 2020 19.00 uur als ik Bergen aan Zee binnenrijd. Ik ben op weg naar het NON Inspiratie Event dat voor de gelegenheid verplaatst is naar zee. Dat is zeker geen straf. Als ik de thermometer in mijn auto mag geloven, is het buiten 31 graden. En na een dag binnen werken, snak ik naar verkoeling buiten. Het enige nadeel is dat ik niet zo snel een parkeerplek weet te vinden.
Desondanks lukt het om op tijd aan te sluiten bij de NON-groep, die zich onder de parasol verzameld heeft op het terras naast de strandopgang. Ik ben nog niet zo lang aangesloten bij het NON, maar herken gelukkig wel een paar mensen. Zo weet ik tenminste zeker dat ik bij de goeie groep sta en niet aangesloten ben bij een willekeurig clubje vrienden. Je weet maar nooit natuurlijk.

Op het programma staat dat we beginnen met een ‘energieke warming-up’ gegeven door Sandra Nengerman. Ergens hoop ik dat we niet hoeven te bewegen, want zelfs stilstaand stijg ik al op van de warmte. Gelukkig schat Sandra de situatie prima in en stapt ze gemakkelijk over op een korte presentatie. Altijd prettig om er weer even aan herinnerd te worden wat het nut en de noodzaak is van goed bewegen. Dat laatste brengen we uiteindelijk ook in de praktijk. We gaan in groepjes het strand op voor een wandeling. Er blaast een verkoelend briesje, het is echt heerlijk om door de branding te lopen. Al moeten we soms zigzaggend om de mensen heen, want het is nog best druk.

Ik loop samen met Petra van der Hulst. We hebben elkaar pas een keer eerder ontmoet, maar hebben aan gesprekstof geen gebrek. Zonder dat we er erg in hebben, lopen we een heel eind weg.
Op de terugweg verdwijn ik plotseling tot mijn knieën in het water. Ik ben onbedoeld in een kuil gestapt en wankel heen en weer. Gelukkig weet ik mezelf staande te houden en ga ik niet onderuit voor het zonnebadende publiek. Opgelucht wandel ik het terras weer op. Tijd voor een borrel.

We zitten keurig verspreid aan verschillende tafels. Bij de borrel wordt een pannetje vol frituurhapjes geserveerd. Wat voor onze tafel een beetje veel is, maar we laten het ons prima smaken. Rond 22.00 uur wordt de zitting opgeheven en vertrekt iedereen naar huis.

Eerlijk is eerlijk; ik ben geen geoefende netwerker, vind het soms best lastig om aan te sluiten bij een groep die elkaar al langer kent. Toch voel ik mij bij het NON welkom. Ik ervaar het als een no-nonsense-netwerkclub. Voor wat betreft het NON Inspiratie Event aan zee: netwerken op deze manier is écht leuk. En het mooie is: iedereen kan het!

Sharon Karsten

Ondernemende content manager en communicatief verbinder bij
Multicopy The Communication Company | Alkmaar-Heerhugowaard

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl