Zonnige Eet&Weet bij Skeef

Donderdag 18 april was Het NON-evenement Eet & Weet bij Skeef in Heerhugowaard. Zoals de spreekstalmeester van de dag, Karin Buzing, al vermeldde in haar openingswoord; er was voor Skeef gekozen omdat het daar altijd mooi weer is en dat was ook zo. Althans, deze donderdag. De NON-leden genoten van de namiddagzon op het Skeef terras aan het Meer van Luna en waren bijna niet naar binnen te krijgen voor het diner. Het thema van Het NON is verbinding dit jaar en zo ook dus van deze avond. Verschillende NON-leden die met elkaar samenwerken werden geïnterviewd over hun motieven en valkuilen en er werden tips uitgewisseld.

Als eerste was het de beurt aan Laura Verhoef en Karen van Hinte die samen met Anouk van Hinte een praktijk delen. Ze hanteren alle drie dezelfde holistische aanpak met een aardse benadering. Het zaadje voor de samenwerking is geplant tijdens een NON-nieuwjaarsontbijt bij het toilet, zo’n vijf of zes jaar terug. De samenwerking is langzaam gegroeid en sinds vier jaar delen ze samen een praktijk en verwijzen klanten naar elkaar door. Tip van Laura en Karen: “Ga samen ook eens wat leuks doen.”

Na het voorgerecht, geserveerd aan lange tafels, werden Ed, Ed en Ad naar voren geroepen. Ed Cramer, Ed Slatman en Ad Hoenders werken samen als trainers bij Lean2Succes. Ed en Ed waren al collega’s bij Reaal en toen Ed Cramer met Pieter Sligtenhorst Lean2Succes opgericht had is de andere Ed daarbij aangehaakt. Ad Hoenders die de Eds ook kende van Het NON heeft zich niet zo lang geleden aangesloten. Ad ervaart het als zeer waardevol om na tien jaar alleen gewerkt te hebben weer met collega’s te werken. Het team van Lean2Succes wordt gevormd door zelfstandige ondernemers en er zijn duidelijke contracten opgesteld over de inkomsten en klanten. Hun tip: “Maak duidelijke financiële afspraken.” Een valkuil is dat men niet uitspreekt wat je van elkaar verwacht. Op de vraag of er ook vrouwen bij het team horen was het antwoord; “Jazeker, want je hoeft niet kaal en man te zijn, ook al zou je anders vermoeden als je ons nu zo ziet staan.”

Als laatste samenwerkingsteam werden Rose de Jong en Norbert Reijngoud geïnterviewd. Naast dat ze beiden lid zijn van BNI, kennen ze elkaar ook van Het NON. Met ondernemer Anita van Prooijen, die zij kennen van BNI, zijn ze het initiatief Prof for Prof gestart. Deze partij levert complete websites. Als vormgever/webdesigner, fotograaf en tekstschrijver werken ze vanaf de start intensief samen om een professioneel product te leveren. PfP onderneemt maatschappelijk verantwoord en is nu bezig met een website voor Margreet IJsema een atleet die zich wil kwalificeren voor de paralympische spelen van 2020 in Tokyo.

Ter afsluiting van de avond werden er nog wat tips gedeeld. De volgende kan direct op een tegeltje: “Als je merkt dat het niet werkt, stop dan direct.” Het was weer een avond van veel weten en lekker eten bij Skeef. En, de introducees deden het licht uit. Als die twee geen lid worden, dan weet ik het niet meer 😉

Uw verslaggever ter plaatse,

Frank Kuin

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl