Eet & Weet 21 april 2022

Eet & Weet

Ook dit jaar organiseren we weer de populaire Eet & Weet.

Tijdens een heerlijk drie-gangen diner worden in 2 of 3 rondes (tussen de gangen door) kennissessies gegeven door één of meerdere NON-leden. Een mooie combinatie van lekker eten, netwerken én kennis en inspiratie opdoen. Met recht één van de meest populaire activiteiten van Het NON.

Brownies & Downies Alkmaar

Lunchroom Brownies & Downies in Alkmaar is van twee schoonzussen met één gezamenlijke passie. Na jarenlange ervaring opgedaan te hebben in de gehandicaptenzorg, hebben zij de stoute schoenen aangetrokken en zijn in mei 2016 hun eigen franchise-vestiging van Brownies & Downies in Alkmaar gestart. Daar bouwen ze samen met hun jongens en meiden aan een te gekke horeca onderneming in het karakteristieke pand, een voormalige kolenloods, aan de Kanaalkade. Tijdens onze Eet & Weet op 21 april vertellen ze daar graag meer over.

Richard Witte – Bureau Endemica

De biodiversiteit in Noord-Holland vertoonde afgelopen jaar een licht afnemende trend. De conclusie van de provincie is dat we volop moeten blijven inzetten op de versterking van de biodiversiteit. Velen van ons staan er (onbewust) nog niet bij stil maar elke ZZP-er en MKB-er kan heel eenvoudig een belangrijke rol spelen om de natuur te ondersteunen en biodiversiteit in Noord-Holland te verhogen. Waarom is dit nou zo belangrijk? Een gezonde biodiversiteit zorgt voor een gezonde economie! Alle ondernemers hebben belang bij biodiversiteit en natuur. Biodiversiteit is het fundament voor de grondstoffen die we gebruiken. Meer groen helpt ook tegen de hittestress en de wateroverlast. Simpelweg zorgt biodiversiteit voor schone lucht, fris water, een goede kwaliteit van de bodem, de bestuiving van voedingsgewassen, vermindering van stress bij mensen, een betere gezondheid, een prettigere werkomgeving en een beter bedrijfsimago. Een kleine investering zorgt voor een grote kostenbesparing. Biodiversiteit is een cruciale factor in de gezondheid van een ecosysteem, hoe groter de variatie in wezens die samenwerken in een ecosysteem, hoe groter de capaciteit van dat ecosysteem om impact van buitenaf te weerstaan en leven te ondersteunen. Tijdens deze Eet & Weet bespreekt Richard Witte met ons een aantal eenvoudige opties waarmee iedereen bij kan dragen aan de verhoging van biodiversiteit in onze provincie.

Jennie Visser – Travelcouncelor

Reizen na een pandemie. Wat gaan we doen dit jaar? Heb jij al reisplannen gemaakt? Nu het weer kan, kies je lekker voor een verre bestemming of toch nog even voor Europa? Of misschien wil je, gezien de actualiteiten, nog even wachten of zelfs nog een jaartje overslaan. Zelfstandig reisadviseur Jennie Visser vertel je de ins en outs over reizen na coronatijd.

 

Dit evenement is ook toegankelijk voor niet-leden!

Locatie: Brownies & Downies, Kanaalkade 17, Alkmaar
Tijd: 18.00 – 21.30 uur
Voor: Leden en introducés
Eigen bijdrage: voor NON-leden geldt een eigen bijdrage van € 25,=, introducés betalen voor de compleet verzorgde avond € 45,= (prijzen zijn excl. btw)
Parkeren: parkeren kan (betaald) in de Karperton garage of Kanaleneiland garage. Wees slim en milieubewust en rijd samen. Doe een oproep voor een carpool-maatje in de leden groep op Facebook of op LinkedIn.

 

Namens de EvenementenCommissie wensen we je een leerzame en smaakvolle avond!

Direct aanmelden

Met het insturen van dit formulier machtig ik Het NON het bovengenoemd bedrag per persoon (exclusief BTW) af te schrijven van de hieronder vermelde rekening
1. Alternatieve menu-optie:
Met het insturen van dit formulier machtig ik Het NON het bovengenoemd bedrag per persoon (exclusief BTW) af te schrijven van de hieronder vermelde rekening
2. Alternatieve menu-optie:
Met het insturen van dit formulier machtig ik Het NON het verschuldigde bedrag per persoon (exclusief BTW) af te schrijven van de hieronder vermelde rekening

Factuurgegevens:

Ben je NON-lid en is jouw factuuradres reeds bekend bij ons (en ongewijzigd), dan kun je volstaan door in de velden 'bekend' of een 'X' (of iets dergelijks) te plaatsen.

Overzicht activiteiten

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl