GO SOCIAL: Vloggen – 24 mei 2018

GO SOCIAL: Vloggen (video via social media) – donderdag 24 mei 2018

Na de eerste Go Social workshops in 2016 en 2017 over social media, gaan we dit jaar nog meer de diepte in. Deze 24e mei leren we alles over vloggen. Hoe kan jij jezelf met video profileren op social media?

Wat is vloggen?

Vloggen is eigenlijk bloggen maar dan in films. Waar bloggen staat voor web logboek staat vloggen voor video logboek. Een belangrijk ding hebben deze twee daardoor met elkaar gemeen: je levert waardevolle content waardoor mensen jou als expert gaan zien op jouw vakgebied.

Waarom zou je vloggen?

Een groot voordeel van vloggen is het persoonlijke gedeelte: mensen zien jou in actie! Uiteindelijk doen mensen zaken met mensen en niet met bedrijven. Met een blog profileer je je op visuele wijze. Online en op Social Media gaat het vooral om beelden, al dan niet bewegend. We zijn immers vooral visueel ingesteld en een kort filmpje is daarom veel krachtiger dan een lap tekst.

In een artikel van multiscope staat dat 1 op de 3 Nederlanders, ouder dan 18 jaar, minimaal 1 keer per maand een vlog kijkt. Nog mooier: “het kijken naar vlogs heeft als gevolg dat bijna 15% een product heeft gekocht!” Vloggen heeft dus ook resultaat!

Is vloggen moeilijk?

Nee, het voordeel van vloggen is dat het, met een goede voorbereiding, snel te realiseren is en weinig hoeft te kosten. Het kost vooral tijd en enige voorbereiding:
• waar ga je over vloggen?
• welke spullen heb je daar voor nodig?
• wat moet ik wel doen en wat vooral niet?
En dat is waar wij je met deze workshop bij gaan helpen!

De workshop

De workshop bestaat uit drie delen:
1. Ruben van der Zee (foto) van Ruben-Training gaat je helpen jouw eerste stappen op het gebied van vloggen te zetten. Hij vertelt je welke valkuilen er zijn en hoe je die kan omzeilen. Zijn kennis en ervaring op het gebied van film en vlogs zet hij in om je klaar te maken voor jouw vlog-carrière! Speciaal voor deze workshop is hij begonnen met een vlog over het beginnen met vloggen. “Ondanks dat ik weet hoe ik een goede vlog moet maken, ben ik gewoon begonnen vanaf punt 0. Ik heb mijn telefoon gepakt en ben gestart. Dat zorgt er voor dat ik weet waar jij tegenaan gaat lopen.”
TIP: Ruben maakt er weer een praktische workshop van. Neem je smartphone of camera mee!

2. Ed Dorrestein, eigenaar van Cameraland, vertelt je waarom zij de stap hebben genomen om vlogs te maken en hoe ze deze gebruiken. Je krijgt te horen waar hij tegenaan liep, hoe hij dat oploste en wat de vlogs hem oplevert. Een van de oplossing is het laten vloggen door de jongere generatie. Zo heeft hij Max en Ilaya (beiden 17 jaar) in dienst genomen.
TIP: bedenk alvast wat je Ed wil vragen. Van Ed mogen we alles vragen!

3. Max en Ilaya zijn aanwezig om je te laten zien hoe zij als professionele vloggers werken. Speciaal voor deze workshop hebben zij een vlog gemaakt die zij toelichten en samen met ons bekijken. Wij kunnen dan vragen hoe zij werken, welke apparatuur zij gebruiken en hoeveel tijd het kost.
TIP: bekijk HIER vast een vlog.
of check het instagram-account van Max en van Ilaya.

Tussendoor is er tijd voor een dinerbuffet verzorgd door Stadskaffee Laurens.

Tijd: inloop 16.00, start om 16.30 – einde ca. 20.00 uur
Locatie: Stadskaffee Laurens (voorheen Fellini), Kerkplein 9, Alkmaar
Diner: Wij zorgen voor koffie, thee en dinerbuffet (andere drankjes zijn voor eigen rekening)
Vervoer: er zijn (betaalde) parkeermogelijkheden in de buurt en je kunt je fiets gratis en bewaakt stallen onder het Canadaplein. TIP: bespaar geld en het milieu door samen te reizen. Plaats een oproep voor een carpool-maatje in de leden Facebook-groep!

De workshop is voor leden helemaal gratis.

Ben je nog geen NON-lid, dan kun je aan deze workshop deelnemen voor € 65,- (excl. BTW). Wordt je direct NON-lid, dan kun je direct gratis deelnemen aan deze Go Social workshop. En profiteren van alle andere activiteiten en events!

Bij no-show of afmeldingen binnen 48 uur wordt er €35,- geïncasseerd.

We hebben plaats voor maximaal 50 deelnemers.

Direct aanmelden

Please select a valid form

 

Overzicht activiteiten

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl