Drukbezochte Go Social Expertmeeting over SEO

SEO = Search Engine Optimalization, ofwel Hoe word ik gevonden op internet. Dat was het onderwerp waarover Martijn Wokke ons tijdens deze Go Social Expertmeeting op 15 mei vertelde. Naast SEA, het adverteren op zoekmachines, zijn er allerlei tips en tricks die je kunt inzetten om beter te ‘scoren’ in de zoekmachines.

Dat het onderwerp veel ondernemers aanspreekt, was te zien aan de volle zaal met bijna 40 deelnemers. Martijn vertelde ons hoe je met zoekwoorden kunt omgaan, in de teksten op je website, maar ook in de koppen en titels. Handig om te weten dat Google meer belang hecht aan koppen in z.g. Heading 1 op je webpagina’s over kleinere koppen (Heading 3 en 4). Hij legde ons uit hoe je landingpages kunt maken en hoe belangrijk die kunnen zijn voor zoekmachines. Maar ook over de plugin Yoast (speciaal voor SEO) voor WordPress websites en hoe je hier gebruik van maakt. Kortom, we hebben veel geleerd hoe we onze websites beter kunnen inrichten om te worden gevonden. Erg praktisch en inspirerend!

Gelukkig konden we tussendoor even rust nemen tijdens een pauze waarin Stadskaffee Laurens zorgde voor een heerlijk uitgebreid buffet met een smakelijk soepje, overdadig belegde broodjes en lekker warme kroketten. Met hernieuwde energie konden we het tweede deel van de workshop weer in, zodat we aan het einde van de avond met tal van praktische handvatten weer op huis konden gaan. Klaar om onze websites eens flink aan te pakken.

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl