Verslag NON Inspiratie Event – 18 mei

Wat een inspirerende avond hebben we met elkaar beleefd op 18 mei jl. . Een avond die werd georganiseerd in het hoofdkantoor van de Rabobank Alkmaar aan Robonsweg in Alkmaar. Sowieso een heerlijk pand om een avondje in te vertoeven – waarbij de interne mens zeker niet werd vergeten- , dus nogmaals veel dank voor de uitnodiging!

Energie, inspiratie en verbinding

Als “kersvers” lid kan ik goed omschrijven wat een netwerkorganisatie als Het Non voor je kan betekenen. Energie, inspiratie en verbinding zijn daarin voor mij de sleutelwoorden. Ik kwam binnen en voelde gelijk de intrinsieke interesse van de mensen die er al waren. “Netwerken” zoals dat heet, voelde gemakkelijk aan en kostte mij voor de verandering nu eens een keer géën moeite. Ik denk echt dat dat komt doordat er zoveel verschillende ondernemers zijn. Je komt gewoon tijd tekort! Er zijn simpelweg teveel interessante mensen om mee te praten. En dat geeft energie!

Workshops meteen toepasbaar in de praktijk

De workshops die ik bezocht heb waren ook stuk voor stuk een kadootje. Ik heb geleerd hoe ik – heel praktisch – nog meer uit mijn iPhone camera’s kan halen in de workshop van fotografe Mary Brommer. Dit gaat de kwaliteit van mijn foto’s absoluut verbeteren! En de Vijf Vinger Vragen methode workshop (je denkt echt, wat gaat hier gebeuren?), gegeven door Ingrid Scholtheis, bleek na een flinke discussie heel veel “hand”vaten te geven voor soepele netwerkgesprekken. Een absolute eye-opener!

De heilige graal

We konden kiezen uit twee van de vier workshops in verband met de tijd. Maar, gelukkig kan ik later nog een aanvraag doen als ik vragen heb over mijn pensioen en beleggen bij de Rabobank. Das ook een fijne gedachte, zo lekker dichtbij in het netwerk. En tijdens de Non Netwerkborrel op 3 juni a.s. hoop ik dat ik Sander van Staveren nog een keer tref om te vragen naar de projectster methodiek, want ik wil nu wel eens weten waarom al die projecten uitlopen qua tijd en geld. Volgens Sander is de heilige graal er namelijk wél. De bezoekers van die workshop weten het al, ik nog niet, maar daar ga ik zeker achter komen!
De LinkedIn uitnodiging is er in elk geval uit

 – en geaccepteerd. Dus met dat netwerken zit het inmiddels helemaal snor, dat kon ook niet anders na de workshop van Ingrid.

Tot 3 juni, ik zie ernaar uit!

Miranda Zonneveld
Werkendeteksten.nl

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl