Eindejaar speech voorzitter

Kerst 2021

Hoe zeer was onze hoop dat het dit jaar anders zou zijn van vorig jaar. Dat we de voorzichtigheid weer hadden kunnen laten varen, weer handen hadden kunnen schudden, dicht bij elkaar kunnen staan en elkaar kunnen omhelzen.

We hebben het te doen met de realiteit waarin we nog steeds voorzichtig moeten zijn en afstand moeten houden. Vaccinatie heeft de schijn van veiligheid gewekt waardoor het wellicht nog lastiger is om te leven met de beperkingen.

Mijn indruk is dat we op het zakelijke vlak steeds beter onze weg hebben weten te vinden in de maatregelen en steeds makkelijker schakelen op het moment dat er wijzigingen zijn.

We hebben dit jaar een gesprek gehad met de Rabobank en zij zijn bereid om het NON ook in 2022 weer te sponsoren. We zijn er blij mee.

De maatregelen hebben impact gehad op het ledenbestand, hoezeer de commissie ook zijn best gedaan heeft om bijeenkomsten te blijven organiseren. Sommige leden hebben hun lidmaatschap opgezegd omdat ze geen feeling hebben met de online bijeenkomsten. Begrijpelijk, maar ook jammer. Het betekent dat we volgend jaar volop in gaan zetten op groei en bloei en ik wil hierbij ook iedereen vragen om andere ondernemers te attenderen op het NON.

We zullen als bestuur en commissie het komende jaar ook in gaan zetten op ledenwerving, meer berichten plaatsen op social media en ook hiervoor de oproep om die, als je ze tegen komt, vooral te delen in je eigen netwerk.

Komend jaar gaan we, als de maatregelen het tegen die tijd toelaten, het uitgestelde 25 jarig jubileum vieren, uiteraard als de mogelijkheid er is om dit in fysieke aanwezigheid te doen. Ook dat kan een trigger zijn voor ondernemers om lid te worden. Het verdere programma van 2022 ziet er inspirerend en veel belovend uit.

Tenslotte nog dit. Mijn tweede termijn als voorzitter zit er bij de volgende ALV op en ik heb besloten dat het tijd is om het stokje over te dragen aan iemand anders. Bij deze dus de oproep/uitnodiging aan iedereen om zich kandidaat te stellen voor deze bestuursfunctie. Wat we bieden is een gezellige avond één keer per maand waarin er veel gelachen wordt onder het genot van wat lekkers.

Rest mij iedereen hele gezellige, gezonde feestdagen te wensen en ik hoop van harte dat we ons volgend jaar in een andere situatie bevinden en weer als vanouds met elkaar om en aan tafel kunnen zitten. Het ga jullie goed, veel plezier de komende tijd en tot volgend jaar.

Annemieke Brouwer
voorzitter Het NON

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl