Online netwerken; zo kan het ook

Zo kan het dus ook.

De borrel van 6 november was wederom via Zoom. Voor mij niet echt uitnodigend om aan deel te nemen. Toch maar over mijn natuurlijk weerstand heengestapt en ingelogd.

Ingrid en Maik hadden een creatief idee uitgewerkt, in groepen van 4 een nieuw bedrijf verzinnen waarin de kennis en vaardigheden van alle 4 maximaal wordt gebruikt. Oei, moet ik ook nog creatief en actief gaan deelnemen…. en dan ook nog zo’n droogzwem oefening….. Ok, even doorbijten, gewoon meedoen. Gelukkig beland ik bij enkele enthousiaste leden en een introducee die er vol voor gaan. En dan wordt het tot mijn verrassing toch nog leuk, gezellig en creatief. En niet te vergeten, zinvol. Leuk om te ervaren dat je met een open mind in een half uurtje echt iets moois kunt creëren. Goed gedaan Maik en Ingrid.

Ook interessant was de discussie op het einde. Hieruit bleek dat er met Zoom eigenlijk heel veel mogelijkheden zijn om in te zetten voor netwerken. Enige voorbereiding en facilitering is dan wel noodzakelijk, zodat het snel en laagdrempelig gebruikt kan worden. Ik heb begrepen dat de commissie ermee verder gaat en dat er nog iets in het vat zit voor de leden. Al mogen de leden zelf natuurlijk ook met suggesties en initiatieven komen. Iedereen kan natuurlijk ook enkele leden uitnodigen om op elk gewenst moment te zoomen over een onderwerp dat de moeite waard is.

Peter Leenders

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl