Vernieuwend ondernemen doe je samen

Je hoort het steeds meer: ondernemers die samenwerken. Om voor grotere klanten te kunnen werken of de klanten een breder pakket te kunnen bieden. Zo vul je elkaars talenten en kwaliteiten aan. Een mooie manier om samen verder te groeien. Er zijn verschillende manieren om samen te werken en verschillende vormen. NON-lid Annemieke Brouwer heeft een manier gevonden om weer met plezier haar werk in de jeugdzorg te kunnen uitbreiden, samen met andere branchegenoten:

Voorzitter Annemieke Brouwer“De afgelopen jaren zijn zelfstandige hulpverleners in de jeugdzorg (zonder BIG registratie) aangelopen tegen de regels van de gemeentes. Zij konden, onder meer door regelgeving en de administratieve procedures geen contracten voor jeugdhulp afsluiten met de gemeente.

Koel&Co is in dat gat gesprongen. Het is een coöperatie van zelfstandige hulpverleners in de zorg waarbij Koel&Co alle aanbestedingen, contracten, facturering en dat soort dingen op zich neemt. Hulpverleners kunnen hierdoor (uiteraard tegen een kleine vergoeding) precies dat doen waar ze goed in zijn en waar hun hart ligt.

Het uitgangspunt is dat klanten (jeugd- en gezinsbeschermers, jeugdconsulenten, gezinscoaches en ook ouders) altijd gratis kennis mogen maken met twee hulpverleners. Zo kunnen ze ervaren wie er het beste bij ze past en hebben ze meer regie over wie er in hun gezin ‘mee komt kijken’.

Koel&Co is in januari 2018 gestart en er zijn in het eerste kwartaal meer dan 30 aanvragen geweest. Ik heb zelf nu zes trajecten lopen en het is heerlijk om weer meer met kinderen te werken. Het zijn niet de makkelijkste trajecten en juist daar kunnen we als zelfstandige hulpverleners snel schakelen en goed op de situatie inspelen.

Gemeente blij (snelle hulp, korte lijnen), gezinnen blij (hebben keus) en wij heel blij (we kunnen doen waar ons hart ligt).”

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl