De Microfoon: Annemieke Brouwer

NON-lid: Annemieke BrouwerTrainID
Geinterviewd door: Natasha Ioppi
Datum: 14 mei 2020

1. Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Annemieke Brouwer en wat ik doe is eigenlijk kletsen met een doel. šŸ™‚
Mijn bedrijf TrainID staat voor onderzoek, diagnostiek en trainingen rond je identiteit. Met mijn psychologische praktijk begeleid ik kinderen, (jong)volwassenen en ouders.

2. Hoe lang ben je al ondernemer?

Ik onderneem sinds 1999/2000. Eerst als franchisenemer, maar ik wilde de regie meer zelf in de hand houden en ben uiteindelijk in 2009 zelfstandig verder gegaan.Ā  Momenteel ben ik nog wel aangesloten bij een coƶperatie, maar ook dat begint al weer te strak te voelen. Daar ben ik dan toch teveel ondernemer voor.

3. Werk je alleen, heb je personeel, werk je samen?

Ik werk wel voornamelijk alleen maar ook samen met andere hulpverleners in trajecten voor Jeugd & Gezinsbescherming. Samen met Bert (Koene, echtgenoot en zakelijk partner) geef ik af en toe trainingen. Dat willen we in de toekomst wel wat meer uitbreiden.

4. Wat betekent voor jou succes, voel je je succesvol?

Ja, ik kan wel zeggen dat ik nu succesvol ben. Ik denk dat je succesvol bent als het werk naar je toe komt, als je er niet zo veel voor hoeft te doen.

5. Waar ben je het meest trots op?

Op mijn eigen ontwikkeling, als mens, ondernemer en hulpverlener. Bert heeft hier ook een belangrijke rol in gespeeld. Zijn vertrouwen in mijn capaciteiten en zijn steun hebben mij echt doen groeien.

6. Wat vind je het moeilijkst of minst prettig aan ondernemer zijn?

Toch wel de onzekerheid. Je inkomen is onzeker en er kunnen altijd dingen veranderen waarop je moet kunnen anticiperen. Maar daartegenover staan zoveel leuke dingen: de zelfbeschikking, de vrijheid, het indelen van je eigen tijd en werkzaamheden.

7. Hoe ben je bij het NON gekomen?

Via Dick Pieters (ondernemer en oud NON-lid). Toen ik begon als ondernemer adviseerde hij mij om bij het NON te komen om meer zichtbaar te worden. Ik vind dat dat zeker bij het ondernemerschap hoort, ik besloot daar ook voor te gaan.

8. Wat heeft het NON jou gebracht?

Het heeft mij meer contacten gebracht, meer verwijzingen. Maar ook bijgedragen aan mijn ontwikkeling als ondernemer. Ik ben veel vaardiger geworden in het netwerken.

9. Wat heb jij het NON gebracht?

Momenteel ben ik bestuursvoorzitter en hiervoor heb ik ook een tijdje in de evenementencommissie gezeten. Ik vind dat je als lid van een club ook iets voor de club terug moet doen. In mijn rol als voorzitter hoop ik ook meer verbindingen te kunnen leggen. Met leden, ondernemers maar ook met andere ondernemersverenigingen en -organisaties.

10. Stel, je ontvangt zonder voorwaarden, een substantieel bedrag. Zou je dan stoppen met ondernemen, het geld in je bedrijf steken om verder te groeien of een ander bedrijf starten?

Hmmm, dat is best een moeilijke vraag. Ik denk niet dat ik zou stoppen met mijn werk. Misschien dat ik enkele van mijn cliƫnten ook financieel zou helpen. Het geeft natuurlijk wel meer vrijheid, ik zou dan ook meer tijd kunnen steken in individuele klanten.

11. Vertel iets verrassends over jezelf.

In 2016 zijn wij verhuisd met het plan om bij ons nieuwe huis en eigen praktijk in te richten. Sinds 2007 werkte ik vanuit een praktijkruimte in de Prins Hendrik stichting in Egmond aan Zee. Daarvoor werkte ik vanuit huis en soms ook andere, tijdelijke, onderkomens. Dit voorjaar is onze droom voor die eigen praktijkruimte aan huis dan eindelijk realiteit geworden. Naast ons huis, met eigen entree, een wachtkamer en openslaande deuren naar een terras. Met de dikste deur die je je kunt voorstellen tussen de praktijk en andere ruimtes. Een heerlijke werkruimte waar ik in alle rust mijn cliƫnten kan ontvangen en helpen en waar we ook trainingen kunnen geven.

12. Wie zou jij willen interviewen?

Jan van Assem, een man met hart voor zijn werk en voor de natuur rond zijn huis (Schoorlse duingebied). N.B. door omstandigheden is Annemieke’s interview met Jan hiervoor al geplaatst.

Secretariaat het NON
p/a Omring 16
1702 NA Heerhugowaard
Tel. (06) 21 84 22 89
info@hetnon.nl

bankRabobank – (Hoofdsponsor)
Postbus 133
1800 AC Alkmaar
Tel. (072) 567 45 00
www.rabobank.nl